در ادامه مطالب قبلی که درمورد گیاه کینوآ گفته شد، قصد دارم دستور پخت چند نوع غذا که با این گیاه پر خاصیت میشه تهیه کرد براتون به اشتراک بگذارم:
سوپ خامه ای کینوآ قرمز:
مواد لازم
-
۱ عدد پیاز (خرد شده) بزرگ
-
۳ عدد هویج (نگینی شده) متوسط
-
۱ عدد کدو سبز (نگینی شده) بزرگ
-
۲ کاپ شیر نارگیل
-
۲۵۰ گرم خامه
-
۲ قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
-
۱/۴ کاپ کینوا قرمز
-
۱/۲ قاشق چایخوری سیر (رنده شده)
-
۱/۲ قاشق چایخوری زنجبیل (رنده شده)
-
۱/۴ قاشق چایخوری پودر دارچین
-
۱/۴ قاشق چایخوری زردچوبه
-
۱/۴ قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی
-
۱ قاشق چایخوری پاپریکا
-
۱ قاشق چایخوری پودر نعنا خشک
-
۱ قاشق غذاخوری آرد گندم
-
۲ کاپ آب
-
۱ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
-
۱۰۰ گرم کره
-
فلفل سیاه – به مقدار لازم
-
۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه (خرد شده) کره را در یک قابله با حرارت کم ذوب کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم شوند. هویج و کدو سبز را اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید. سپس یک کاپ شیر نارگیل، نصف خامه، قرص عصاره مرغ [یا سبزیجات]، کینوا، سیر، زنجبیل، پودر دارچین، زردچوبه، پودر لیمو عمانی، پاپریکا و پودر نعنا خشک را اضافه کرده و اجازه دهید به جوش آید. در یک ظرف؛ آرد گندم، باقیماندهی خامه و شیر نارگیل را با هم مخلوط کنید.آب و مخلوط شیر را به قابلمه اضافه کرده و به صورت مداوم هم بزنید تا غلیظ شود. اگر میخواهید سوپ غلیظتر شود، مقدار آرد را بیشتر کنید. سپس اجازه دهید سوپ کاملا جا بیافتد.آب لیمو ترش و فلفل سیاه را اضافه کرده و هم بزنید.سوپ را با گشنیز خرد شده سرو کنید.
مواد لازم
-
۱ کاپ کاپ آرد کامل گندم
-
۲ قاشق چایخوری روغن
-
۱/۴ قاشق چایخوری نمک
-
۱/۲ کاپ آب
-
☚ مواد لازم برای فیلینگ:
-
۱/۴ کاپ کینوا
-
۱/۲ کاپ آب
-
۱ عدد عدد متوسط سیبزمینی
-
۱ عدد پیاز کوچک (خرد شده)
-
۱ عدد فلفل دلمهای قرمز و سبز (نگینی شده) کوچک
-
۱/۴ قاشق چایخوری پودر کاری
-
۱/۴ قاشق چایخوری پودر زیره
-
۱/۴ قاشق چایخوری تخم گشنیز (آسیاب شده)
-
۲ قاشق غذاخوری روغن گیاهی
-
نمک - به مقدار لازم
مراحل
-
کینوا را در یک صافی برای چند دقیقه زیر شیر آب سرد شستوشو دهید. سپس داخل یک قابلمه به همراه آب و مقداری نمک با شعلهی متوسط روی اجاق قرار دهید. هنگامی که شروع به جوش آمدن کرد، درب قابلمه را گذاشته، شعله را کم کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه تمام آب آن جذب شود.
-
سیبزمینی را بجوشانید و سپس با سیبزمینی لهکن پوره کنید.
-
در یک قابلمه پیاز را با روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
-
سیبزمینی، کینوای پخته شده، فلفل دلمهای قرمز و سبز، پودر کاری، پودر زیره، تخم گشنیز و نمک را به پیاز اضافه کرده و با هم ترکیب کنید تا یکدست شود.
-
برای تهیه ی نان؛ آرد را درون کاسهای الک کنید. سپس روغن و نمک را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
-
آب را کمکم به آن اضافه کنید و ورز دهید تا به شکل خمیر دربیاید. اگه خمیر خیلی نرم و چسبناک بود به آن مقداری آرد و اگر خشک بود به آن مقداری آب اضافه کنید. روی آن را با پارچهای بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید استراحت کند.
-
بعد از این که خمیر استراحت کرد، آن را روی یک سطح صاف آردی گذاشته و مقداری ورز دهید. سپس به شش چانهی یکاندازه تقسیم کنید.
-
یکی از چانهها را برداشته و با وردنه آن را پهن کنید تا دایره شود.
-
دو قاشق غذاخوری از مواد فیلینگ را در وسط خمیر قرار دهید. لبهها را به داخل جمع کنید تا مانند بقچه شود. دوباره با وردنه روی خمیر بکشید تا صاف و پهن شود، این کار را آهسته انجام دهید. اگر نیاز بود مقداری آرد بپاشید. برای بقیهی چانهها همین کار را تکرار کنید و روی آنها را بپوشانید تا خشک نشوند.
-
یک تابه را بر روی اجاق با شعلهی متوسط گرم کنید. آن را کمی چرب کنید. یکی از نانها را بر روی تابه گذاشته و صبر کنید تا سمت بالایی شروع به حباب زدن کند. کمی روغن اسپری کنید و با لیسک فشار دهید. وقتی که لکههای قهوهای بر روی سمت زیری ظاهر شد، نان را برگردانید تا آن سمت دیگرش نیز پخته شود. اگر نیاز بود باز کمی روغن بپاشید.
-
نانها را داخل ظرفی قرار دهید تا گرم بمانند.