در ادامه مطالب قبلی که درمورد گیاه کینوآ گفته شد، قصد دارم دستور پخت چند نوع غذا که با این گیاه پر خاصیت میشه تهیه کرد براتون به اشتراک بگذارم:

سوپ خامه ای کینوآ قرمز:

مواد لازم

۸ نفر
  1. ۱ عدد پیاز (خرد شده) بزرگ
  2. ۳ عدد هویج (نگینی شده) متوسط
  3. ۱ عدد کدو سبز (نگینی شده) بزرگ
  4. ۲ کاپ شیر نارگیل
  5. ۲۵۰ گرم خامه
  6. ۲ قرص عصاره مرغ یا سبزیجات
  7. ۱/۴ کاپ کینوا قرمز
  8. ۱/۲ قاشق چای‌خوری سیر (رنده شده)
  9. ۱/۲ قاشق چای‌خوری زنجبیل (رنده شده)
  10. ۱/۴ قاشق چای‌خوری پودر دارچین
  11. ۱/۴ قاشق چای‌خوری زردچوبه
  12. ۱/۴ قاشق چای‌خوری پودر لیمو عمانی
  13. ۱ قاشق چای‌خوری پاپریکا
  14. ۱ قاشق چای‌خوری پودر نعنا خشک
  15. ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم
  16. ۲ کاپ آب
  17. ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش
  18. ۱۰۰ گرم کره
  19. فلفل سیاه – به مقدار لازم
  20. ۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه (خرد شده)                                                                                                                 کره را در یک قابله با حرارت کم ذوب کنید. پیاز را تفت دهید تا نرم شوند. هویج و کدو سبز را اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید. سپس یک کاپ شیر نارگیل، نصف خامه، قرص عصاره مرغ [یا سبزیجات]، کینوا، سیر، زنجبیل، پودر دارچین، زردچوبه، پودر لیمو عمانی، پاپریکا و پودر نعنا خشک را اضافه کرده و اجازه دهید به جوش آید. در یک ظرف؛ آرد گندم، باقیمانده‌ی خامه و شیر نارگیل را با هم مخلوط کنید.آب و مخلوط شیر را به قابلمه اضافه کرده و به صورت مداوم هم بزنید تا غلیظ شود. اگر می‌خواهید سوپ غلیظ‌تر شود، مقدار آرد را بیشتر کنید. سپس اجازه دهید سوپ کاملا جا بیافتد.آب لیمو ترش و فلفل سیاه را اضافه کرده و هم بزنید.سوپ را با گشنیز خرد شده سرو کنید.

پاراتای کینوا :

مواد لازم

۶ نفر
  1. ۱ کاپ کاپ آرد کامل گندم
  2. ۲ قاشق چای‌خوری روغن
  3. ۱/۴ قاشق چای‌خوری نمک
  4. ۱/۲ کاپ آب
  5. ☚ مواد لازم برای فیلینگ:
  6. ۱/۴ کاپ کینوا
  7. ۱/۲ کاپ آب
  8. ۱ عدد عدد متوسط سیب‌زمینی
  9. ۱ عدد پیاز کوچک (خرد شده)
  10. ۱ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز و سبز (نگینی شده) کوچک
  11. ۱/۴ قاشق چای‌خوری پودر کاری
  12. ۱/۴ قاشق چای‌خوری پودر زیره
  13. ۱/۴ قاشق چای‌خوری تخم گشنیز (آسیاب شده)
  14. ۲ قاشق غذاخوری روغن گیاهی
  15. نمک - به مقدار لازم

مراحل

  1. کینوا را در یک صافی برای چند دقیقه زیر شیر آب سرد شست‌و‌شو دهید. سپس داخل یک قابلمه به همراه آب و مقداری نمک با شعله‌ی متوسط روی اجاق قرار دهید. هنگامی که شروع به جوش آمدن کرد، درب قابلمه را گذاشته، شعله را کم کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه تمام آب آن جذب شود.

  2. سیب‌زمینی را بجوشانید و سپس با سیب‌زمینی له‌کن پوره کنید.

  3. در یک قابلمه پیاز را با روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.

  4. سیب‌زمینی، کینوای پخته شده، فلفل دلمه‌ای قرمز و سبز، پودر کاری، پودر زیره، تخم گشنیز و نمک را به پیاز اضافه کرده و با هم ترکیب کنید تا یک‌دست شود.

  5. برای تهیه ی نان؛ آرد را درون کاسه‌ای الک کنید. سپس روغن و نمک را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.

  6. آب را کم‌کم به آن اضافه کنید و ورز دهید تا به شکل خمیر دربیاید. اگه خمیر خیلی نرم و چسبناک بود به آن مقداری آرد و ا‌گر خشک بود به آن مقداری آب اضافه کنید. روی آن را با پارچه‌ای بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید استراحت کند.

  7. بعد از این که خمیر استراحت کرد، آن را روی یک سطح صاف آردی گذاشته و مقداری ورز دهید. سپس به شش چانه‌ی یک‌‌اندازه تقسیم کنید.

  8. یکی از چانه‌ها را برداشته و با وردنه آن را پهن کنید تا دایره شود.

  9. دو قاشق غذاخوری از مواد فیلینگ را در وسط خمیر قرار دهید. لبه‌ها را به داخل جمع کنید تا مانند بقچه شود. دوباره با وردنه روی خمیر بکشید تا صاف و پهن شود، این کار را آهسته انجام دهید. اگر نیاز بود مقداری آرد بپاشید. برای بقیه‌ی چانه‌ها همین کار را تکرار کنید و روی آن‌ها را بپوشانید تا خشک نشوند.

  10. یک تابه را بر روی اجاق با شعله‌ی متوسط گرم کنید. آن را کمی چرب کنید. یکی از نان‌ها را بر روی تابه گذاشته و صبر کنید تا سمت بالایی شروع به حباب زدن کند. کمی روغن اسپری کنید و با لیسک فشار دهید. وقتی که لکه‌های قهوه‌ای بر روی سمت زیری ظاهر شد، نان را برگردانید تا آن سمت دیگرش نیز پخته شود. اگر نیاز بود باز کمی روغن بپاشید.

  11. نان‌ها را داخل ظرفی قرار دهید تا ‌گرم بمانند.